Dostupni linkovi

Počinje Zelena akademija na Visu


Zelena Akademija 2020, petodnevni program političkog obrazovanja sastavljen od niza predavanja, diskusija i radionica, počinje danas na otoku Visu i traje do 2. rujna.

Ove godine na Zelenoj Akademiji predavat će ugledne teoretičarke zajedničkih dobara
Tine de Moor (NL), Silke Helrich (GE) i Saki Bailey (US), ekonomisti poput Davida Ellermana (US) i Vladimira Gligorova (AU), francuski intelektualac koji se borio protiv ACTA-e Jan Moullier Boutang (FR) te Jodi Dean (U.S) koja će analizirati perspektive Occupy Movementa.

Pored njih govorit će i Martin Drago iz Urugvaja, ispred Friends of the Earth, o otimačini zemlje, Thomaso Fattori o privatizaciji vode u Italiji. Giovanni Allegreti iz Portugala predstavit će prednosti participativnog budžetiranja a Smary Mccarthy iz Islanda predstavit će vlastito sudjelovanje u pisanju novog ustava Islanda.

Kako su naveli organizatori, na akademiji se očekuje brojno sudjelovanje oko stotinjak aktivista i stručnjaka u različitim područjima - od prirodnih resursa, urbanog razvoja, javnih medija, obrazovanja i digitalnih zajedničkih dobara - iz regije, Europe i svijeta.

Ovogodišnji program Zelene Akademije pripremio je zagrebački ured Heinrich Böll Stifunga uz pomoć programskog odbora (Srđan Dvornik, Srećko Horvat, Jagoda Munić, Tin Gazivoda i Danijela Dolenec), a uz podršku Zelene Evropske Fondacije, Open Society Foundations i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.
XS
SM
MD
LG