Dostupni linkovi

Podmentnuto sedam požara oko Zadra


Na području Radovine kod Zadra oko podne je podmetnuto šest do sedam malih požara.

Iz Zadarske županije potvrđeno je da su vatrogasne snage na terenu i da će vatra biti brzo sanirana, jer nije riječ o plamenu velikih razmjera, prenose hrvatski mediji.

Pripadnici zadarske Policijske uprave priveli su juče osobu osumnjičenu za podmetanje požara koja je tokom noći zadržana na saslušanju.

Pilot kanadera koji je juče gasio požare na zadarskom području prijavio je da je uočio muškarca koji je podmetao vatru.

Na zadarskom području juče između 14.15 i 14.45 časova buknulo je čak sedam velikih požara, od kojih su neki i opasno prijetili kućama.

Državna uprava za zaštitu i spasavanje saopštila je da je najnoviji požar buknuo danas kod brane Peruča, gdje gori trava i žbunje. Osim vatrogasaca, vatru gasi i kanader.

Požar koji je planuo jutros kraj Ražina, blizu Šibenika, lokalizovan je nakon pola sata, zahvaljujući intervenciji 19 vatrogasaca sa sedam vozila i dva kanadera. Izgorjelo je pola hektara borove šume.

Vatrogasci na planini Svilaja kod mjesta Donji Baljci i danas gase požar koji je buknuo 24. avgusta. Nastavljeno je i gašenje vatre pored mjesta Bilice kod Šibenika u rejonu Lugovići.

Vatrogasci su rano jutros ugasili požar kraj Trbounja na području Drniša, u kome je izgorjelo 15 hektara trave, niske vegetacije i niske crnogorične šume. Ugašen je i požar kod Jasenova, u kome je izgorjelo 30 hektara trave i niske vegetacije.

Noćas je ugašen požar na otvorenom kod Radovina na području Kneževića, u kome je izgorjelo 60 hektara niske hrastove šume i niske vegetacije.

Gorjelo je i na ostrvu Brač, gdje su juče predveče ugašeni požari kod mjesta Pučišća i kod mjesta Milna. U požaru kod Pučišća izgorjela su tri hektara visoke makije.

U požaru kod Milne, u rejonu Lučica, u uvali Osibova izgorjelo je šest hektara borove šume.
XS
SM
MD
LG