Dostupni linkovi

Marković: Prodajem "Stubove kulture" za dinar


Vlasnik "Stubova kulture" Predrag Marković najavio je ponudu o prodaji 100 odsto vlasništva te izdavačke kuće uz početnu cenu od dinar.

Jedini uslovi su da kupac ima bar jednogodišnje iskustvo u izdavaštvu, da je kapital sa područja Srbije, Crne Gore ili Republike Srpske i poštovanje uređivačkog koncepta i preuzetih obaveza.

Ponuda važi 30 dana, naveo je Marković u odgovoru Agenciji za borbu protiv korupcije koja je, kako je objavila "Politika", početkom jula protiv Vesne Tešić-Milovanović, direktorke "Stubova kulture - vreme knjige" iz Beograda, čiji je stopostotni vlasnik kapitala bivši ministar kulture Marković, podnela prekršajnu prijavu zbog neprijavljivanja učešća u postupku javne nabavke.

Prekršajne prijave su tada podnete protiv još šest direktora firmi i preduzeća čiji su potpuni ili delimični vlasnici bili na javnim funkcijama u momentu izvršenja prekršaja.

"Agencija je stvarno uputila pre skoro dva meseca obaveštenje i pitanja. "Stubovi" su na obaveštenju zahvalili, a na pitanja ljubazno odgovorili (kuća nije učestvovala ni u kakvom javnom nadmetanju niti na tenderu za javne nabavke) uz pojašnjenja, priloženu dokumentaciju i spremnost da u slučaju ma kakve nejasnoće pruži dodatne ili nove informacije. Da li je u pitanju nečija pravna aljkavost, lenjost, nerazumevanje ili namera, saznaće uskoro. Možda, za promenu, i neki stvarni formalni propust u dodatnom obaveštenju", navodi Marković.
XS
SM
MD
LG