Dostupni linkovi

DS: Iza smene vlasti u Novom Sadu stoji motiv da se opljačka gradska kasa


Novosadski odbor Demokratske stranke (DS) saopštio je danas da iza pokušaja da se promeni vlast u glavnom gradu Vojvodine stoji motiv da se "opljačka" gradska kasa, u
kojoj se nalazi šest milijardi dinara.

"S jedne strane imamo politiku koja je dovela do toga da Novi Sad danas ima bolji finansijski rejting i više novca u kasi od bilo kog drugog grada u državi. S druge strane, imamo one koji bi da se po svaku cenu dočepaju tog plena", naveo je DS u saopštenju za javnost.

Dodaje se da je aktuelni gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić u prethodnom mandatu dobrim upravljanjem doveo do toga da Novi Sad ima kreditni rejting koji je neuporedivo bolji od Srbije.

"Tih šest milijardi su jedini razlog zašto se stvaraju neverovatni savezi i koalicije. Kasa Novog Sada je danas najveći plen u Srbiji", ocenio je DS.

Ta stranka je navela da grad dobro posluje pre svega zahvaljujući radu DS-a i Socijalističke partije Srbije, a s druge strane oštro je kritikovala svog koalicionog partnera, Ligu socijaldemokrata Vojvodine (LSV), jer se zahtevom za smenu Pavličića pridružila "hordi grabljivica".

"To ne treba da čudi ako znamo da je SNS već preuzela vlast u pet gradova i opština Vojvodine zahvaljujući upravo 'odmetnutim' odbornicima LSV. Zli jezici govore da je to odmetništvo imalo paprenu cenu, o čemu se valja raspitati na blagajni u Lipovom gaju" (delu grada u kojem živi Nenad Čanak), piše u saopštenju.

Dodaje se da "i novosadski vrapci znaju" da je Srpski pokret obnove (SPO) koji je juče istupio iz vladajuće koalicije, zapravo "ekspozitura" LSV i da tradicionalno zajednički nastupaju na lokalnim izborima u Novom Sadu.
XS
SM
MD
LG