Dostupni linkovi

Vučić: Ne bežimo od novih izbora


Lider naprednjaka Aleksandar Vučić, potvrdio je na sednici Glavnog odbora SNS-a danas da ta partija ne odustaje od prekomponovanja vlasti u pojedinim lokalnim zajednicama. On je rekao da se ne može dozvoliti da su u Novom Sadu i u nekim drugim lokalnim zajednicama na vlasti koalicioni partneri SNS-a, koji su na izborima dobili manje od naprednjaka, i da će vlast biti ili prekomponovana ili će se ići na nove izbore.

„Nećemo dozvoliti drugima da se prema nama odnose kao prema nekome ko nije dovoljno vredan na bilo kom mestu u Srbiji, te ne može da se napravi da u Novom Sadu vladaju naši partneri, a da su dobili tri puta manje glasova od nas, to isto ne može da se dogodi u Leksovcu ni u mnogim drugim mestima u Srbiji. Ne može da se dozvoli ni da mi budemo šikanirani i sklanjani, a imamo 40 posto mandata u Zaječaru i u nekim drugim opštinama u Srbiji. Mi ne tražimo vlast, mi samo tražimo elementarno poštovanje i odgovornost. Ili takav odgovor možemo da postignemo ili ništa nije kraj sveta", kazao je Vučić.

On je poručio da SNS poštuje koalicione partnere, ali da traži isto poštovanje i za svoju stranku.

"To je moj odgovor aktivnim Novosađanima, Leskovčanima, Zaječarcima u našoj stranci da ne moraju da brinu, preuzećete odgovornost ali ćete onda na mnogo drugačiji, mnogo pošteniji način morati da upravljate tim gradovima, resurse građana da trošite na mnogo pravedniji, odgovoriji i ozbiljniji način nego kao što je to bio slučaj do sad. Ili možemo da se dogovorimo, ili nije kraj sveta, ko god bilo kad da želi izbore mi od njih nikada nećemo da bežimo. Na izborima bi sad samo SNS dobila značajno više glasova, svi ostali bi imali neki nešto manje, a naši ključni politički protivnici mnogo manje“, poručio je Vučić.

Kako su ranije javili mediji, na sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke biće govora i o prekomponovanju vlasti u Beogradu.
XS
SM
MD
LG