Dostupni linkovi

Pupovac: Josipović se počeo pomicati udesno


Saborski zastupnik SDSS-a i predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac ustvrdio je u razgovoru za srpski dnevni list "Danas" da ga hrvatski predsjednik Ivo Josipović napada jer je odbio Josipovićev poziv da ove godine dođe u Knin na proslavu akcije "Oluja".

"Moje odbijanje da dođem na proslavu 'Oluje', što od mene dosad nije tražio nijedan hrvatski predsjednik i premijer, svakako je jedan od razloga što je predsjednik Josipović odlučio pokrenuti kampanju protiv mene i optužiti me da ja i nisam toliki zagovaratelj pomirenja između Hrvata i Srba jer na mnogim mjestima 'održavam međuetničke tenzije niskog intenziteta", rekao je Pupovac u intervjuu za 'Danas'.

Pupovac je ocijenio kako Josipovićeva izjava da dolazak Veljka Džakule u Knin znači da su Srbi priznali hrvatsku pobjedu u Domovinskom ratu te time prihvatili Hrvatsku kao svoju domovinu predstavlja vrlo opasan način potvrđivanja državljanske lojalnosti.

Optužio je Josipovića da se u posljednjih nešto više od godinu dana počeo 'pomicati udesno' navevši da je lani odbio doći u Jadovno, gdje je trebao komemorirati zajedno s bivšim srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem. Također Josipović se ni prošle niti ove godine nije odazvao pozivu na komemoraciju srpskim žrtvama u Glini kao ni pozivu na obilježavanje 27. kolovoza, Dana ustanka naroda Hrvatske u Srbu, dodao je Pupovac.

Ustvrdio je i da ga nakon Josipovićevih istupa nije kontaktirao niti podržao nitko iz srbijanske vlasti.
XS
SM
MD
LG