Dostupni linkovi

Josipović:Sa Nikolićem tek kad se promijeni


Ivo Josipović kaže da će doći vreme za razgovor sa Tomislavom Nikolićem, ali tek kada on bude pokazao da je drugačiji političar od onog kakav je bio 1990-tih.

"Više puta sam isticao da su neke njegove izjave bile neprimjerene, posebno oko Vukovara i Srebrenice, ali vjerujem da će tu doći do promena", izjavio je predsjednik Hrvatske novinarima u Zagrebu.

Josipović je istakao da bez rješavanja problema vezanih uz Nikolićeve izjave njihov sastanak ne bi imao puno smisla, jer bi malo ko vjerovao u takav susret.

On tako je odgovorio na pitanje novinara o regionalnoj politici pošto je u svom kabinetu u Zagrebu primio predstavnike vanparlamentrane Srpske narodne stranke (SNS) na čelu sa Milanom Rodićem i predsednikom Opštinskog veća Opštine Trpinja Nikolom Lazićem.

Do ovog susreta došlo je pošto je Josipović nedavno, u otvorenom pismu nedeljniku "Novosti", koje izdaje Srpsko narodno veće (SNV) Milorada Pupovca a finansira se iz državnog budžeta, oštro napao Pupovca da vodi "etnobiznis" a ne kvalitetnu manjinsku politiku.

Uoči sukoba "Novosti" su pisale o aferi "Zamp", odnosno navodnom finansijskom interesu Josipovića, što Pupovac smatra razlogom napada predsjednika.

U sporu Josipovića i Pupovca, među kojima su donedavno vladali gotovo idilični odnosi, nekoliko srpskih vanparamentranih stranaka pismom je podržalo Josipovića.
XS
SM
MD
LG