Dostupni linkovi

Eulex:Kriminalna grupa ometala Eulex kod Zubinog potoka


Jedna kriminalna grupa pokušala je danas da spriječi slobodu pristupa EULEX-u kod Zupča, opština Zubin Potok, prilikom operacije koja je sprovedena kako bi se osigurao pristup policiji EULEX-a u stanici Policije Kosova u Zubinom Potoku, saopšteno je iz EULEX-a.

Portparolka EULEX-a Irina Gudeljević, izjavila je za RSE da je ova operacija sprovedena kako bi bio obezbeđen prolaz EULEX-ovim međunarodnim policajcima do Zubinog Potoka koji tamo obavljaju svoje uobičajne dužnosti, savjetovanja, nadgledanja i praćenja kosovske policije.

“Ova operacija je bila zajednička operacija EULEX-a i KFOR-a koja je izvršena kod Zupča na putu ka Zubinom Potoku. Mi smo odlučni da poboljšamo vladavinu prava kada su u pitanju sve zajednice širom Kosova. Nažalost, danas je jedna mala grupa kriminalnih elemenata kod Zupča pokušavala da spreči slobodu pristupa EULEX-u”, kazala je ona.

Gudeljevićeva je dodala da će ova misija nastaviti da blisko saradjuje sa KFOR-om kako bi sloboda pristupa na sjeveru bila u potpunosti omogućena.
XS
SM
MD
LG