Dostupni linkovi

Austrija: Uhapšeni srpski pljačkaši zlatara


Austrijska policija uhapsila je šest srpskih državljana koji su osumnjičeni za pljačku više zlatara u Beču, saopšteno je u nedelju na konferenciji za novinare.

Jučerašnjim hapšenjem, kako je rečeno, mogla bi se rasvetliti serija pljački zlatara, koje se dovode u vezu sa "Pink Panter" bandom.

Pukovnik policije Robert Klug rekao je da se osumnjičeni terete za ukupno pet pljački zlatara od februara ove godine.

Pored pljačke od subote, na kojoj je banda "pala", policija osumnjičenima pripisuje dve pljačke zlatare - jedne u 2.bečkom okrugu u februaru i martu, kao i jednu pljačku u 21.okrugu i dalju provalu u 21.okrugu.

Policija sve te pljačke pripisuje istoj bandi, jer su izvođene po sličnoj metodi.

Uhapšena su četiri pljačkaša i dva osumnjičena za pružanje logostičke podrške, koji su koordinirali delovanje bande, a žive u Beču.

Hapšenje nije bilo nikakva slučajnost, naglasio je Klug, dodajući da su Srbi napravili grešku prilikom organizacije automobila za bekstvo. Policija je uspela da uđe u trag nabavljaču vozila, utvrdi njegovo prebivališe i prati bandu.

Činjenica da se radi o srpskim državljanima dala je povod austrijskoj policiji da osumnjičene dovede u vezi sa "Pink Panter" bandom. Banda pljačkaša zlatara "Pink Panter" i dalje je veoma aktivna u Austriji, pretpostavlja policija, ukazujući da su samo u prvoj polovini ove godine opljačkane 23 zlatara, što je rekord, imajući u vidu da je lane širom zemlje bilo svega 19 pljački.
XS
SM
MD
LG