Dostupni linkovi

Mediji: Pod istragom u aferi "Agrobanka" i Vojin Lazarević


Istragom o aferi Agrobanka narednih dana biće obuhvaćene i kompanije Vojina Lazarevića, Miroslava Bogićevića, Dragana Đurića, otkriva NIN.

Firme "Rudnap grupa" Vojina Lazarevića, "Farmakom" Miroslava Bogićevića i "Zekstra" Dragana Đurića, samo su neke koje će obuhvatiti istraga zbog toga što su navodno bez odgovarajućeg obezbeđenja dobile kredit od Agrobanke, a još nisu vratile pozajmljeni novac, prenosi Blic pisanje NIN-a.

Naime, prema pisanju nedeljnika NIN, Agrobanka od Lazarevićeve firme potražuje oko 10 miliona evra, a pet miliona evra banci duguje još jedna njegova firma, "Minel Kotlogradnja".

Na listi kompanija koje je Agrobanka kreditirala nalaze se i dve firme iz sastava "Koncerna Farmakom", šabačkog biznismena Miroslava Bogićevića. On je nedavno dospeo u žižu interesovanja javnosti zbog sumnji da je od nemačkog koncerna VAC kupio 50 odsto kapitala "Politike", iako je u nekoliko navrata to negirao.

Agrobanka od "Farmakoma MB" potražuje oko 10 miliona evra, a skoro istu sumu i od Fabrike akumulatora Sombor, koja je deo Bogićevićeve poslovne imperije.

Između sedam i 10 miliona evra Agrobanci duguju "Zekstra", vlasništvo Dragana Đurića, koji je ujedno i predsednik FK Partizan. U toj grupi su i firme "Nikolas", "Lutra", "Planum", "Vino Župa", "Prokupac Beograd", "Prima Kikinda", "Navip Zemun", HIP Azotara Pančevo, BDO Agro i PKB Imes, čiji je direktor Rajko Latinović bio i predsednik UO Agrobanke.

Banci koja je pre nekoliko meseci ostala bez dozvole za rad tri firme iz Valjeva duguju oko 22 miliona evra, "Srbijanka" oko 10, a po šest miliona kompanije "Vujić" i "Sloga".
XS
SM
MD
LG