Dostupni linkovi

Ministru preti smena zbog izjave da zbog štednje ne treba jesti



Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić ocenio je da je neoprostiva izjava federalnog ministra trgovine Milorada Bahilja Baje da građani "zbog štednje ne treba da jedu".

"Ovo ne može proći bez reakcije. Neoprostivo je čak i kad govorimo u šali", rekao je Nikšić za sarajevske medije.

Federalni premijer je najavio da će od ministra Bahilja zatražiti ostavku, a da će, ako je on sam ne ponudi, zatražiti smenjivanje ministra trgovine.

Ministar trgovine Federacije BiH Milorad Bahilj je posle sastanka sa generalnim direktorom BH Gasa Adnanom Kresom, na pitanje novinara kako da se prežive poskupljenja koja se svakodnevno najavljuju, uz smeh odgovorio: "Štedite, nemojte jesti!".

Bahilj je član "Narodne stranke - Radom za boljitak".

Ministar Bahilj je u saopštenju naveo da je njegova "izjava izvučena iz konteksta".

"Naprotiv, ja sam slikovito, ovom krivo protumačenom izjavom, kao ministar i običan čovek, pred građanima izrazio svoje viđenje ove teške socijalna situacije, u kojoj će izgleda ljudi moći jedino uštedeti ako ne budu morali jesti jer moraju platiti režije koje nam sleduju svakog meseca, kao što su plin, struja, voda i ostalo neophodno", tumači Bahilj.

On je poručio da sporna izjava "ne odražava njegovu nezainteresovanost za probleme građana" i da nije nameravao nikoga da uvredi.
XS
SM
MD
LG