Dostupni linkovi

Tužba zbog hapšenja čelnika zrenjaninske "Jugoremedije"


Radnici fabrike lekova "Jugoremedija" u Zrenjaninu, okupljeni u udruženju "Ravnopravnost", podneli su tužbu zbog, kako su naveli, nezakonitog hapšenja čelnika fabrike, upozoravajući da ta afera ugrožava opstanak "Jugoremedije".

Kako je saopštilo udruženje, i dalje nije jasno zbog čega su 1. avgusta uhapšeni vršilac dužnosti generalnog direktora "Jugoremedije" Zdravko Deurić i još troje njegovih saradnika, a afera preti da ugrozi opstanak fabrike.

U udruženju "Ravnopravnost" agenciji Beta je precizirano da je tužba podneta protiv N.N. lica. To udruženje je, kako je navedeno, spremno za razgovore sa vlastima o "civilizovanom raspletu afere".

Policija je 1. avgusta uhapšila vršioca dužnosti generalnog direktora Jugoremedije Zdravka Deurića (49) i finansijskog direktora Jugoremedije Ankicu Malušić (48).

Uhapšeni su i vršilac dužnosti direktora Lukosol farmacije i Penfarma Milan Zlokas (28) i ovlašćeni sudski veštak Stevan Gregović (47).

Njih četvoro su osumnjičeni da su prilikom osnivanja firme "Penfarm" oštetili zrenjaninsku fabriku lekova "Jugoremedija" za oko 600.000 evra. "Penfarm" su osnovali "Jugoremedija" i "Luksol farmacija".

Prema navodima MUP-a Srbije, osumnjičeni su vrednost akcija "Jugoremedije" u vlasništvu "Luksol farmacije" prikazali u iznosu od 300.000 evra, iako je tržišna vrednost tih akcija bila 100.000 evra.

Vrednost zemljišta, koje je u novo preduzeće unela Luksol farmacija prikazali su u iznosu od 186.000 evra, iako je tržišna vrednost 83.000 evra, a procenu je obavio stalni sudski veštak Stevan Gregović.
XS
SM
MD
LG