Dostupni linkovi

U Damasku ubijen novinar državne agencije Sana


Novinar sirijske državne agencije Sana Ali Abas ubijen je u subotu u svom domu u provinciji Damaska, izvestile su ta agencija i sirijska Opservatorija za ljudska prava (OSDH).

"U novom napadu na državnu štampu i njene radnike, naoružana teroristička grupa ubila je u subotu uveče novinara Alija Abasa, direktora odseka agencije za lokalne informacije, u njegovoj kući i mestu Dždaidet Artuz", navodi Sana.

Prema podacima OSDH, "nepoznati naoružani muškarci ubili su novinara agencije Sana u njegovom domu".

Pobunjenici su u petak zarobili trojicu sirijskih novinara zaposlenih u državnoj televiziji koji su pratili vojsku u operaciji nedaleko od Damaska.

Sedište sirijske radiotelevizije u Damasku napadnuto je bombom 6. avgusta. Eksplozivna naprava eksplodirala je u kancelariji uprave televizije i ranjeno je više osoba.

Nekoliko dana ranije, pogubljen je voditelj sirijske državne televizije Mohamad el-Said, koji je sredinom jula otet iz njegove kuće u Damasku.

"Neka ovo posluži kao lekcija svima koji podržavaju režim", poručila je ekstremistička grupa Front el-Nosra, koja je preuzela odgovornost za to ubistvo.
XS
SM
MD
LG