Dostupni linkovi

Frljić na Dubrovačkim ljetnim igrama


Djelo Georga Büchnera o francuskoj revoluciji Dantonova smrt u režiji Olivera Frljića premijerno će biti izvedena 20. kolovoza na tvrđavi sv. Ivana, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Dubrovačkih ljetnih igara.

Drama prati povijesne događaje i sudbinu jednog od vođa Revolucije Georgesa Dantona u vrijeme kada strah i teror postaju njezinom okosnicom. Uz čuvenu repliku Revolucija je kao Saturn, ždere vlastitu djecu, Danton već na samom početku komada predviđa vlastitu sudbinu i točno dijagnosticira neuralgičnu točku svake društvene pobune koja naposljetku uvijek žrtvuje svoje protagoniste pod cijenu reda u novom poretku.

Dramaturgiju potpisuje Marija Karaklajić, scenografiju Igor Pauška, a kostimografiju Sandra Dekanić. Sreten Mokrović u ulozi je Dantona, Milan Pleština igra Robespierrea, a ostali članovi Festivalskog dramskog ansambla su Ivana Roščić, Dean Krivačić, Dražen Šivak, Nikša Butijer i Filip Juričić.

Dantonova smrt izvodit će se od 20. do 24. kolovoza u 20.30 i 23 sata, osim 22. kolovoza kad će biti izvedena u 22.30. To je treća dramska premijera na Dubrovačkim ljetnim igrama.
XS
SM
MD
LG