Dostupni linkovi

Kosovo: Policija uhapsila 35 osoba u razbijanju kriminalnih grupa


Kosovska policija privela je u akciji na širem području Kosova 35 lica osumnjičenih za različita krivična djela, od kojih je dvadeset jednom licu određeno 48-časovno zadržavanje.

Akcija razbijanja kriminalnih grupa izvedena je juče na području opština Peć, Prizren, Gnjilane, Uroševac, Priština i Kosovska Mitrovica, rečeno je Srni u kosovskoj policiji.

Prema istom izvoru, na području Peći privedeno je 13 lica, od kojih je sedam zadržano u policijskom pritvoru, sedam lica privedeno je u Prizrenu, pet u Prištini, četiri u Kosovskoj Mitrovici, tri u Uroševcu, jedno u Gnjilanu, dok je dva lica uhapsila granična policija.

Zvanično saopštenje o ovoj akciji biće naknadno dostavljeno medijima.

U policiji kažu da je ova, kao i nedavna akcija presijecanja lanca trgovine ljudima u kojoj je uhapšeno 11 Albanaca, direktna posljedica sve učestalijih kritika međunarodnih zvaničnika na račun kosovske policije i njene nespremnosti da se obračuna sa organizovanim kriminalom koji je zahvatio sve pore društva.

Nezadovoljstvo učinkom kosovske policije iznio je u posljednjem izvještaju o situaciji na Kosovu i generalni sekretar UN Ban Ki Mun.
XS
SM
MD
LG