Dostupni linkovi

Afera "Agrobanka": Milan Antonić se iz C. Gore javio policiji



Milan Antonić, sin Dušana Antonića koji je uhapšen u aferi "Agrobanka", javio se danas Direkciji policije i rekao da se nalazi na letovanju u Crnoj Gori, rečeno je Tanjugu u MUP-u Srbije. Antonić je kazao da je iz medija saznao da ga policija traži i da će se odazvati na poziv, prenosi RTS.

On je dodao da nije pobegao od krivične istrage i da će krenuti iz Crne Gore kako bi se javio specijalnom tužiocu za organizovani kriminal.

Nekadašnji predsednik Izvršnog odbora banke Dušan Antonić i još sedmorica osumnjičenih u istrazi afere "Agrobanka" uhapšeni su 8. avgusta, a određeno im je zadržavanje do 48 sati.

Policija je ranije saopštila da je Dušan Antonić, u periodu od 2006. do 2011. godine, kao predsednik Izvršnog odbora "Agrobanke", u saizvršilaštvu sa drugim članovima Izvršnog odbora i rukovodiocima sektora banke, banci naneo štetu od 32 milijarde dinara (oko 300 miliona evra).

Tužilaštvo za organizovani kriminal od februara ove godine, na osnovu izveštaja Uprave kriminalističke policije, vodi predistražni postupak povodom spornih kredita koje je u periodu od 2006. do kraja 2011. godine odobrila i plasirala "Agrobanka".
XS
SM
MD
LG