Dostupni linkovi

Nikolić: Smena guvernera Narodne banke Srbije realna


Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je veoma realno da epilog sutrašnje sednice Skupštine Srbije bude smena guvernera Narodne banke Dejana šoškića.

Nikolić je u intervjuu televizji Pink rekao da je proteklih 12 godina svaka nova vlast imala potrebu da ima guvernera Narodne banke u kojeg će imati poverenja i zapitao se zbog čega se digla velika prašina oko promene guvernera.

"Sačekajte, ako Skupština promeni guvernera Narodne Banke Srbije, a može da ga promeni po zakonu, procenite njegov rad. Mi loše ocenjujemo rad guvernera narodne banke Srbije", kazao je Nikolić, pred sutrašnje zasedanje parlamenta na kojem će se razmatrati i izmene Zakona o Narodnoj banci Srbije (NBS).

Predsednik Srbije ocenio je da veliki deo privrede Sbije nestao zato što se zaduživao po jednom kursu dinara, a danas se dug otplaćuje po 50 odsto većem kursu.

Kako je ranije najavljeno, Vlada Srbije bi novog šefa Bezbednosno-informativne agencije trebalo da izabere u četrvtak, a predsednik Srbije je potvrdio da je ozbiljan kandidat za tu funkciju njegov savetnik Nebojša Rodić.

"On je državni pravnik stare škole, potpuno je posvećen državi i mislim da će taj posao da obavlja izvanredno. Nije posvećen ni praćenju ni špijuniranju ni pravljenju tajnih dosijea, potpuno je u službi države", kazao je Nikolić.
XS
SM
MD
LG