Dostupni linkovi

Asad: Sudbina Sirije zavisi od bitke s pobunjenicimaPredsednik Sirije Bašar al-Asad rekao je danas da će sirijska vojska u borbi sa snagama pobunjenika odlučiti o sudbini njegove zemlje i pohvalio vojnike koji se, kako je rekao, suprostavljaju “kriminalnim terorističkim bandama. Sudbina našeg naroda i naše zemlje, prošlosti, sadašnjosti i buduhcnosti, zavisi od ove bitke", rekao je Asad u pisanoj poruci obeležavajući dan oružanih snaga.

Sirijski predsednik Asad nije se obraćao javnosti poslednje dve sedmice.
Asadov režim pokušava sa skrši 17-mesečnu pobunu protiv vlasti.

Pobunjenici su prošlog meseca preneli borbe u glavni grad Damask, zauzeli nekoliko pograničnih prelaza i sada se bore sa režimskim snagama u najvećem sirijskog trgovačkom centru Alepu.

Asad je rekao da se armija dokazala "konfrontirajući se terorističkim kriminalnim bandama tokom proteklog perioda i pokazala odlučnost i savest".

"Moje poverenje u vas je veliko, kao i poverenje naših ljudi da ste vi ... branioci njihovih pravednih ciljeva", rekao je Asad u poruci koju je prenela agencija SANA.

Diljem Sirije juče su poginule 154 osobe, među njima 35 civila, 63 vojnika i 27 pobunjenika, a od toga polovina u Alepu.

Sirijska vojska koristila je do kasno u noć borbene avione i artiljeriju protiv pobunjenika u Alepu.
XS
SM
MD
LG