Dostupni linkovi

NVO podneo krivičnu prijavu protiv njeguškog ugostitelja


Nevladina organizacija "Institut socijalne inkluzije" podnela je krivičnu prijavu protiv Mila Kadije, vlasnika etno-restorana "Kadmi" u Njegušima kod Cetinja.

Kadija je prošle subote odbio da u svom lokalnu usluži Veselinku Raković sa petoro dece i jednu monahinju Srpske pravoslavne crkve.

NVO piše da očekuje preduzimanje službenih radnji i da se oceni da li u postupku Kadije ima elemenata krivičnog dela motivisanog netolerancijom ili mržnjom.

Postupak Kadije u utorak je osudio i Odbor Skupštine Crne Gotre za odbranu i bezbednost na sednici tokom koje je razmatrao prikupljanje podataka u vezi sa postpukom privatizacije crnogorskog Telekoma.

Kadija je za podgorički internet portal "Analitika" izjavio da on nije iz svog restorana izbacio Rajković, njenu decu i kaluđericu SPC, već su one same otišle pošto im je rečeno da u restoranu nema "srpske cicvare" - koju su tražile, već im se moze ponuditi "crnogorski kačamak".

Po objašnjenju Kadije, u njegovom restoranu rade Srbi, on ima poslovne aranžmane sa deset turističkih agencija iz Srbije, i demantovao tvrdnju lista "Vijesti" da je isterao majku sa decom i monahinju zato što su Srbi.

Kadija je prijavio i crnogorskoj policiji da mu stižu preteće sms poruke, pišu podgoričke Vijesti. Kako navodi dnevnik na svom internet portalu, Kadiju je cetinjska policija saslušavala više od pola sata, a mobilni telefon i kartica su uzeti kako bi policija pokušala da utvrdi s kojih adresa su stizale preteće poruke.
XS
SM
MD
LG