Dostupni linkovi

Sirija: Napadnut konvoj UN


Snage sirijske vlade napale su konvoj šefa posmatračke misije UN u Siriji, general-pukovnika Babakara Gajea, ali niko nije povređen zato što su ih zaštitila oklopna vozila, izjavio je u ponedeljak generalni sekretar UN Ban Ki-mun, prenosi Tanjug.

Novi šef posmatračke misije UN u Siriji Babakar Gaj izjavio je u ponedeljak da su u centralnom gradu Homsu i obližnjem Rastanu u toku žestoki napadi, dok iz severnog grada Alepa dolaze kontradiktorne informacije.

"Tokom posete Homsu, lično sam mogao da vidim žestok napad artiljerije i projektila u kvartovima u ovom gradu", rekao je general-potpukovnik Gaj novinarima, dodajući da je grad Rastan znatno oštećen u projektilskoj vatri i sukobima, javila je agencija Frans pres.

On se sastao i sa guvernerom provincije Homs i sa pripadnicima pobunjeničke Slobodne sirijske vojske i pozvao obe strane na uzdržanost.

Gaj je, takođe, izrazio ozbiljnu zabrinutost zbog nasilja koje prouzrokuju obe strane u sukobu u Alepu, najnaseljenijem sirijskom gradu, gde regularna vojska već treći dan napada pobunjeničke položaje.
XS
SM
MD
LG