Dostupni linkovi

Terci u Beogradu: Italija želi da ulaže u zajedničke projekte


Italijanski ministar spoljnih poslova Đulijo Terci poručio je tokom posete Beogradu da Italija podržava evropske integracije Srbije i nastavak dijaloga sa Prištinom, kao i da je zainteresovana za zajedničke privredne i energetske projekte.

Terci je prvi visoki zvaničnik koji je posetio Srbiju posle formiranja nove vlade, a tokom jednodnevnog boravka u Beogradu razgovarao je s predsednikom Tomislavom Nikolićem, premijerom Ivicom Dačićem, ministrom spoljnih poslova Ivanom Mrkićem i prvim potpredsednikom vlade i ministrom odbrane Aleksandrom Vučićem.

Predsednik Nikolić i Terci su ocenili da bi bilo izuzetno loše za sve ukoliko bi Evropska unija naknadno iznela neke nove uslove za priključenje Srbije, saopštila je pres služba predsednika. Tokom razgovora s Nikolićem, Terci je istakao da Italija podržava Srbiju u njenim nastojanjima da što pre postane punopravni član Evropske unije, kao i da je spremna da pruži svu potrebnu pomoć u nastavku dijaloga sa Prištinom.

Ministar Terci je izrazio želju za daljim unapređenjem odnosa Srbije i Italije i posebno istakao zainteresovanost za saradnju na polju energetike. On je rekao da je Italija voljna da uloži sredstva u zajedničke projekte sa Srbijom, na izgradnji hidroelektrana na Ibru i srednjem toku Drine.
XS
SM
MD
LG