Dostupni linkovi

Švajcarski fudbaler izbačen sa OI zbog rasističkog komentara


Fudbaler švajcarske reprezentacije Mikel Morganela izbačen je u ponedeljak sa Olimpijskih igara pošto je na društvenoj mreži Tviter postavio rasistički komentar.

"Morganela je diskriminisao, vređao i povredio dostojanstvo fudbalske reprezentacije Južne Koreje, kao i čitav njihov narod. Za njega su ove Olimpijske igre završene", rekao je šef olimpijskog tima Švajcarske Žan Žili.

Švajcarski mediji naveli su da je Morganela postavio uvredljivu poruku o narodu Južne Koreje, nakon što je njegova fudbalska reprezentacija izgubila 2:1 od ekipe te zemlje.

Dnevni list Le Matin iz Švajcarske objavio je i fotografiju "tvita" tog fudbalera, poslatog sa naloga @morgastoš, koji je u međuvremenu obrisan sa društvene mreže.

Ovaj 23-godišnji štoper italijanskog Palerma drugi je sportista kojem je onemogućeno da se takmiči na Olimpijskim igrama zbog uvredljivih komentara na Tviteru.

Grčki olimpijski tim ranije je izbacio atletičarku Vulu Papahristu zbog uvredljivog komentara koji je na Tviteru napisala o emigrantima iz Afrike.
XS
SM
MD
LG