Dostupni linkovi

Čavara: Do kraja augusta kompromis o slučaju Sejdić-Finci


Potpredsednik HDZ-a BiH Marinko Čavara izrazio je uverenje da će do kraja avgusta doći do kompromisnog rešenja o ustavnim promenama, odnosno sprovođenju odluke "Sejdić - Finci".

"Konačan dogovor još nije postignut. Imamo rešenje koje je dobro usaglašeno, ostalo je još nekoliko detalja koje treba usaglasiti. Verujem da su evropske integracije svima interes, te stoga moramo naći kompromis kako bismo zadovoljili uslove koji su dosta široko postavljeni u Briselu", rekao je Čavara Srni.

Čavara smatra da istupanje člana Predsedništva BiH Željka Komšića iz SDP-a i njegovo protivljenje dogovoru SDP-a i HDZ-a BiH oko ustavnih promena neće pokvariti "računicu nove parlamentarne većine" ni kada je reč o dogovoru oko implementacije odluke Suda iz Strazbura, ali ni kada je reč o rekonstrukciji vlasti.

On je istakao da će HDZ BiH učiniti sve da bi se ispoštovala odluka Suda iz Strazbura i provele ustavne promene, koje će omogućiti stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, te dobijanje kandidatskog statusa BiH, a samim tim pristup fondovima, koji će omogućiti više radnih mesta.
XS
SM
MD
LG