Dostupni linkovi

Vučić: Prvi krupni rezultati vlade već pre kraja avgusta


Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavili su u petak uveče na RTS-u da će se u kratkom roku videti prvi krupni rezultati nove vlade.

"Do kraja avgusta biće rasvetljena neka velika afera u Srbiji", rekao je Vučić.

Objasnio je da se radi o slučaju pljačke velike banke koji "nije zatvoren", a njime su se bavili mediji. Vučić je rekao i da će biti istražene nezakonitosti u javnim preduzećima i da niko nema pravo da "otima novac građana".

"Nova vlada će od dosadašnje razlikovati po rezulatatima koji će se meriti time da li ljudi žive bolje", obećao je Vučić.

Plan Vlade je, kako je rekao, da do novca za budžet dođe uštedama, ali i novim propisima u javnim nabavkama i jačanjem namenske industrije da bi ugovorila poslove sa preduzećima u Aziji i Africi, u vrednosti od milijardu evra.

Dinkić je kazao da će već avgusta biti donet "program antikriznih mera", a septembra će biti ukinute mnoge takse koje opterećuju poslovanje. Nova vlada će, po rečima Dinkića, obezbediti novac za subvencionisane kredite privredi za likvidnost, bespovratna sredstva za investicije zanatlija, a biće promenjen i način naplate PDV, u korist privrednika.
XS
SM
MD
LG