Dostupni linkovi

Dačić: Učiniću više nego što građani očekuju


Učiniću više nego što građani očekuju, poručio je u petak premijer Ivica Dačić u intervjuu Tanjugu, prvom po preuzimanju dužnosti.

"Svestan sam velikih očekivanja koje građani imaju od mene i učiniću mnogo više nego što očekuju, a ova vlada će uraditi više nego što je bilo ko obećao", rekao je Dačić.

Premijer je rekao da je siguran da građani Srbije od ove vlade i od njega kao premijera imaju velika očekivanja, ali da je sve ono što je govorio u predizbornoj kampanji - zaista mislio.

"Ja se u predizbornoj kampanji nisam bavio predizbornim lažima i obećanjima", rekao je Dačić.

Na pitanje na čemu zasniva uverenje da će u ovakvoj ekonomskoj situaciji ispuniti ciljeve koje je izneo u ekspozeu, Dačić je objasnio da je želeo da jasno naznači pravac kojim Srbija treba da ide i kakvo društvo želi da stvori.

"Svi ciljevi o kojima sam govorio jesu put kojim treba da idemo. Ako ne znate kuda idete, gde god da stignete pogrešili ste", naveo je Dačić.

Premijer je dodao da je zato bitno da Srbija dogovorom i okupljanjem najumnijih snaga i ljudi definiše kako te ciljeve treba da realizujemo.

"Svakako da Srbija ima mnogo važnih ciljeva i mnogo važnih zadataka. Srbija ide evropskim putem. Srbija ima kosovski problem, Srbija ima probleme koji se tiču i teške situacije u mnogim oblastima društvenog života, kao što je siromaštvo. Ali nijedan od tih ciljeva ne može biti ostvariv ukoliko nema stabilne ekonomske situacije i ukoliko nema ekonomskog preporoda i oživljavanja privrede", poručio je Dačić.
XS
SM
MD
LG