Dostupni linkovi

Ashton pozdravila formiranje vlade Srbije


Visoka predstavnica Evropske unije Chaterine Ashton pozdravila je u petak formiranje nove vlade Srbije i pozvala na nastavak reformi i unapređenje regionalne saradnje.

Ashton pozdravlja formiranje Vlade i čestita premijeru Ivici Dačiću preuzimanje premijerskog mjesta, rekla je za Tanjug Maja Kocijančić, portparolka visoke predstavnice.

Ona je ukazala da su pred Srbijom brojni izazovi, zbog čega je važno da se nastavi s neophodnim reformama.

Visoka predstavnica očekuje da Srbija nastavi kako s reformama, tako i sa širom agendom evropskih integracija, rekla je Kocijančič.

Sem toga, EU od Srbije očekuje dalji rad na razvijanju regionalne saradnje i nastavak procesa pomirenja, što uključuje i nastavak dijaloga Beograda i Prištine, kao i primjenu dosad postignutih sporazuma, istakla je portparolka Chaterine Ashton.

Visoka predstavnica je nakon današnje skupštinske sjednice na kojoj je Vlada izglasana i lično čestitala Dačiću putem telefona.

Dačić je saopštio da je Ashton obavijestio o namjerama nove Vlade te da je Srbija spremna da sprovede dogovore postignute u dijalogu Beograda i Prištine i da nastavi dijalog na političkom nivou.
XS
SM
MD
LG