Dostupni linkovi

Dačić: Prioritet evropski put Srbije


Srbije Premijer Ivica Dačić izjavio je danas da će prioritet u radu nove Vlade biti nastavak evropskog puta zemlje i rešavanje najtežih državnih pitanja.

"Ali bez ekonomskog oporavka nijedan od tih ciljeva neće biti ostvaren", rekao je Dačić novinarima nakon polaganja zakletve u Skupštini Srbije i dodao da je svestan da će građani rad Vlade ocenjivati upravo po uspešnosti u ekonomskom oporavku.

Dačić je najavio da će novoizabrana Vlada raditi kao tim, odnosno da "neće svako moći da radi ono što hoće" i da će nastaviti praksu otvorenosti prema medijima.

Premijer je izrazio veliko zadovoljstvo brojem glasova poslanika koji su podržali novu vladu.

On je dodao da je, iako nije bilo sporno da vladajuća koalicija ima potrebnu podršku za izbor nove Vlade, postojala želja da se postigne što širi dogovor o najvažnijim državnim i političkim pitanjima u zemlji.

Dačić je izrazio posebno zadovoljstvo što su vladajućoj koaliciji naknadno pristupili Socijaldemokratska partija Srbije Rasima Ljajića i Stranka demokratske akcije Sulejmana Ugljanina, kao i to što su izbor vlade podržali Narodna partija Maje Gojković i Pokreta "Bogata Srbija" Zaharija Trnavčevića.
XS
SM
MD
LG