Dostupni linkovi

Vlada Crne Gore pripremila mjere zbog opstrukcije zakona o CANU


Crnogorska Vlada usvojila je, na predlog Ministarstva nauke, set zaključaka i mjera koji se tiču Crnogorske akademije nauke i umjetnosti (CANU) kojima se predviđa i blokada žiro računa Akademije, ukoliko ta institucija ne počne da primjenjuje novi Zakon o CANU, piše Dan.

U resoru nauke tvrde da je CANU do sad na sve načine opstruirala primjenu tog zakona, a kao dokaz priložila je detaljnu informaciju i aktivnosti na sprovođenju Zakona o CANU.

U informaciju su nabrojani svi događaji koji su uslijedili nakon usvajanja Zakona o CANU.

U tom dokumentu se podsjeća da je CANU bila obavezna da održi posebnu sjednicu Skupštine, na kojoj će biti verifikovana članstva u CANU članovima Dukljanske akademije nauka i umjetnosti, najkasnije do 15. maja.

Nabrojane su i druge obaveze državne akademije - donošenje Statuta CANU, kojim će se utvrditi ukupan broj redovnih i vanrednih Akademija kao i izbor organa CANU najkasnije do 15. septembra.

Navodi se da je CANU obavezna da do 15 novembra raspiše izbore za dopunu radnog sastava i donese akt o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Službe CANU i drugih opštih akata u roku do tri mjeseca od dana donošenje Statuta.
XS
SM
MD
LG