Dostupni linkovi

Jovanović: Vlada sama sebi svrha


Šef poslaničke grupe opozicione Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović ocenio je u četvrtak da ekspoze mandatara Ivice Dačića "ne prolazi test realnosti" i da pokazuje da je nova vlada "sama sebi svrha".

Jovanović je rekao da poslanici LDP-a neće glasati za novu vladu, ukazujući da je u ekspozeu Ivice Dačića "bilo previše opštih mesta, a nijedne reči o kadrovima niti argumentacije za neuspehe onih koji su i u prošloj vladi bili na istim pozicijama".

"Nastup Dačića učvrstio nas je u stavu da je ova vlada sama sebi cilj i da su stranke koje je čine svu energiju potrošile na regulisanje svojih odnosa", rekao je Jovanović novinarima u Skupštini Srbije u pauzi zasedanja parlamenta o novoj vladi.

Kako je naveo, mandatarov ekspoze je pokazao patetiku i demagogiju svake vrste, a pozivanje na patriotizam i podsećanje na finansijske i ekonomske probleme nije uspelo da sakrije nedostatak vizije.

"Uverio nas je da je ova vlada gore rešenje od onog kojeg sam se pribojavao kad je LDP bio u projektu parlamentarne većine", rekao je Jovanović.

Lider LDP-a je kritikovao Dačića što je u njegovom ekspozeu bilo "samo pola rečenice o Kosovu i Republici Srpskoj", a ni reči, kako je naveo, o ličnoj odgovornosti onih koji su bili na vlasti, a među kojima je i sam Dačić.
XS
SM
MD
LG