Dostupni linkovi

Počinje Demofest u Banjoj Luci


Peti po redu Jelen Demofest počeće u čatvrtak, 26. jula, u Banjaluci. Na Kastelu će svirati 30 demo bendova sa prostora nekadašnje Jugoslavije koji će se boriti za nagrade, uz revijalne nastupe nekih etabliranih imena regionalne scene. Ulaz je slobodan.

Prve večeri, nakon prvog takmičarskog polufinala nastupiće bosanski metalkorovci Aesthetic Empathy, hrvatske rok legende Majke, srpska Zemlja gruva i britanski DJ Terry Farley. U petak osim druge takmičarske večeri nastupaju i Big Bug, Darkwood Dub i Bisera Veletanlić, T. B. F. i DJ Ben Hoo, dok će u subotu nakon velikog finala publiku zabavljati bendovi Plišani mališan (prošlogodišnji pobednik), Psihomodo Pop i Sopot i DJ Goran Starčević & DJ Spark.

Osim muzičkog dela, festival ima i svoj prateći program – izložbu Serbian Jazz, Bre!, projekcije dokumentarnih muzičkih filmova Sretno dijete, Ulica grafita, Fit i Muzika na struju, kao i strip odeljak u okviru kojeg će osim strip radionice, promocije strip časopisa Parabellum te predavanja Ilye i Milorada Vicanovića Maze, biti otvorena i izložba "Pakovanje muzike", na kojoj će biti predstavljena rešenja Zorana Janjetova za omote albuma.
XS
SM
MD
LG