Dostupni linkovi

Dinkić: Moguća promena vlasti u Novom Sadu i Somboru


Tačno je da se razgovara o mogućnosti prekomponovanja gradske vlasti u Novom Sadu, izjavio je lder Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić i dodao da ima 10-15 gradova koji će verovatno promeniti svoju lokalnu strukturu.

Đilas je naglasio da se o tako nečem ne razgovara kada je u pitanju Beograd jer je tu situacija dramatično različita.

Dragan Đilas je kao nosilac liste dobio 37 odsto glasova Beograđana i tu bi bilo nelegitimno prekomponovati vlast, dok u Novom Sadu to nije slučaj.

DS je u Novom Sadu ostvario dobar rezultat, ali daleko ispod onog koji garantuje sigurnu vlast, rekao je Dinkić Dnevniku, povodom najava koje stižu iz stranaka vladajuće koalicije da će se sastav većine koja čini Vladu Srbije odraziti na prekomponovanje vlasti u lokalu, a prvenstveno je lider SNS Aleksandar Vučić pominjao Novi Sad.

Dinkić je podsetio da URS nema odbornike ni u Beogradu ni u Novom Sadu, ali da iznosi svoje mišljenje na osnovu informacije kojima raspolaže.

"Imam informacije da se razmišlja o tome, ali ne samo za Novi Sad već i za Sombor i za neke druge gradove u Srbiji, poput Leskovca", rekao je Dinkić.

Prema njegovoim rečima "ima nekih 10-15 gradova koji će verovatno promeniti svoju lokalnu strukturu, a što se tiče velikih, tu su u Vojvodini Novi Sad i Sombor".
XS
SM
MD
LG