Dostupni linkovi

Sarajevo: Navijači NK Maribora izazvali masovnu tuču


U centru Sarajeva je nešto prije podne izbio sukob u kojem su sudjelovali navijači Maribora Viole i najvjerovatnije navijači FK Željezničar.

Prema in formacija incident se dogodio u kafiću ispred sarajevske Katedrale, a u sukobu su korištene pepeljare, flaše i ostali predmeti koji su im bili dostupni.

Očevici tvrde da su navijači Maribora sjedili u bašti te da su napali grupu mladića koja je prolazila pored kafića. Prethodno su uzvikivali ime Slobodana Miloševića, a u negativnom kontekstu su spominjali i Srebrenicu.

Navijači Maribora su potom prebačeni do Staklenog grada, gdje ih je opkolila policija. Kako saznajemo, iz Maribora je stigla grupa od 30-ak navijača. Oni su potom sprovedeni do stadiona Koševo, gdje će večeras biti odigrana utakmica između Željezničara i Maribora, potvrdio je portparol MUP-a KS za Klix.ba.

U sukobima je uništeno nekoliko izloga i bašti kafića. Irfan Nefić je za Klix.ba izjavio da su lakše povrijeđena dva policajca te da je na jednom policijskom službenom vozilu razbijeno vjetrobransko staklo.
XS
SM
MD
LG