Dostupni linkovi

Nova urednica HRT: Tražiću odgovornost zbog priloga iz Ljubuškog


Zbog priloga o prosvjedima u Ljubuškom koji su veteranske udruge održale u subotu protiv filma o Nedeljku Galiću v.d. urednica Informativnog programa HTV-a Sanja Mikleušević-Pavić rekla je za Novi list da će pozvati novinara Miljenka Karačića i urednika Dnevnika 3 Sinišu Kovačića na odgovornost.

"U ovom slučaju nisu poštovani postulati naše profesije, jer gledatelji nisu dobili i drugu stranu priče koja se odnosi na samu temu filma nakon kojeg je napadnuta i pretučena supruga pokojnog Nedjeljka Galića, Štefica Galić. U tom smislu izostale su osnovne informacije, a gledatelji su ne samo dovedeni u zabludu, nego, zbog načina na koji je prilog napravljen, nisu mogli shvatiti tko protiv čega prosvjeduje i o čemu je uopće riječ. Iako sam tek pet dana na čelu programa, zbog ovog priloga koji je prerastao u slučaj, kao vd. urednice Informativnog programa preuzimam svoj dio odgovornosti, a nju ću zatražiti i od urednika i novinara", poručila je Sanja Mikleušević-Pavić.

U spornom prilog ni riječi nije bilo o Nedjeljku Galiću, kao ni o premlaćivanju njegove supruge Štefice, navodi Novi list.

Film "Neđo od Ljubuškog" koji je prikazan nedavno u tom gradu izazvao je buru negodovanja veteranskih udruga, a od kad je najavljena premijera Štefica Galić i njena porodica izloženi su prijetnjama i medijskoj hajci, koja je kulminirala fizičkim nasiljem 18. jula.

Nedeljko Galić je za vrijeme rata spasio stotine Bošnjaka iz Ljubuškog odlaska u logor, zbog čega mu je ove godine posthumno dodijeljena nagrada za građansku hrabrost "Duško Kondor" u Sarajevu.
XS
SM
MD
LG