Dostupni linkovi

Evakuisani turisti iz autokampa kod Crikvenice zbog požara


Više od hiljadu turista evakuisano je iz autokampa u Selcu kod Crikvenice zbog požara.

Vatra je u naselju Selce zahvatila i skladišno-prodajne prostorije "Rabkomerca", kao i prve stambene zgrade, a jadranska magistrala je zbog gustog dima zatvorena za saobraćaj, javljaju hrvatski mediji.

U gašenju učestvuju vatrogasci iz više županija i gradova, a s obzirom da se vatra nošena burom teško gasi, najavljena su i pojačanja iz Gorskog kotara.

Zbog zatvorene magistrale, automobili voze sporo lokalnim putem kroz Vinodol, preko Bribira s izlazom u Novom Vinodolskom, a u suprotnom smjeru s izlazom iznad Selca.

Noćas između 23.00 i 00.20 sati buknula su četiri požara na području Orebića, Mljeta, te na Korčuli, saopšteno je iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Slavko Gauš, šef primorsko-goranskih vatrogasnih službi, rekao je da zbog orkanske bure ne mogu djelovati kanaderi, ali da je jedan kanader ipak upućen prema Istri, gdje vatra gori kod Šišana.

Veći broj vatrogasaca i danas gasi požar koji je sinoć buknuo u pilani u naselju Hrastovljan.

Veliki požar buknuo je jutros i u Mošćeničkoj Dragi, na području Svetog Petra.Tokom gašenja preminuo je jedan vatrogasac, ali zasad se njegova smrt ne može dovesti u vezu sa požarom.

Vatrogascu je pozlilo nakon dvadesetak minuta gašenja požara. Vozilom hitne pomoći prevezen je u riječki KBC na Sušaku, gdje je umro. U policiji kažu da vatrogasac nije zadobio nikakve mehaničke povrede te da bi obdukcija trebala da utvrdi da li je smrt uzrokovana gušenjem ili zatajenjem rada srca.
XS
SM
MD
LG