Dostupni linkovi

Dačić: Dosta priče ko je sa kim bio


Mandatar za sastav vlade Ivica Dačić pozvao je da se što pre izabere predsednik skupštine i rekao da je dosta rasprava "ko je sa kim bio i ko sa kim više nije".

Dačić je pozvao poslanike prilikom konstitutivne sednice skupštine da se što prije izabere predsjednik parlamenta i nova vlada.

Dačić kaže da SPS podržava kandidata SNS Nebojšu Stefanovića za predsjednika skupštine, i naglašava da parlament treba da bude oličenje demokratije koja postoji u Srbiji, i da ne želi da se samo svodi na rasprave "ko je sa kim bio, ko sa kim više nije".

"Ne osjećam potrebu da se pravdam za bilo koji potez koji vuče SPS, jer svako od nas nosi političku odgovornost", rekao je Dačić u Skupštini Srbije povodom polemike o tome ko je s kim pravio vladu do sada i koje stranke će je činiti.

On je rekao da je rasprava o tome pokazala okrenutost prošlosti i bavljenjem pitanjima iz prošlosti i da je takve diskusije slušao i pre osam godina, kad je podržao manjinsku vladu Vojislava Koštunice, ali i 2008. kad je ušao u vladu sa Demokratskom strankom.

Dačić je dodao da se SPS nije borio ni za koga osim za pobjedu, ali da nisu uspjeli i da je sada takva situacija da moraju da se prave koalicije. Dačić je još jednom podsjetio da je glasao za Borisa Tadića, ali da je pobijedio Tomislav Nikolić i da "moramo da uvažimo političku realnost".
XS
SM
MD
LG