Dostupni linkovi

Skupština Srbije započela rad svađom poslanika


Skupština Srbije počela je rad svađom između Dragoljuba Mićunovića i Aleksandra Vučića, u koju se uključila i Aleksandra Jerkov, a zatim i Mlađan Dinkić.

Više od sat vremena polemike pokušali su da smire poslanik LDP-a Ivan Andrić tražeći od poslanika da prestanu sa međusobnim optužbama i šef poslanika DSS-a Slobodan Samardžić pitajući učesnike zašto ranije nijesu iznosili međusobni "prljav veš". Poslanici bi danas trebalo da izaberu predsjednika slupštine, a kandidat SNS-a za to mjesto je Nebojše Stafanovića.

Prvo je krenula polemika između šefa poslaničke grupe DS Dragoljuba Mićunovića i lidera naprednjaka Aleksandra Vučića o kredibilitetu buduće vlade.

Skupština Srbije danas bi trebalo da izabere novog predsednika parlamenta i potpredsednike skupštine. Kandidat SNS-a je Nebojša Stefanović. U skupštini je oformljeno 13 poslaničkih grupa.

Kandidat SNS za predsednika Skupštine rekao je da je spreman na saradnju sa svim poslaničkim grupama i rekao da očekuje da će parlament u narednom periodu biti "istinski bastion demokratije".

Protiv izbora Stefanovića su DS, LDP, dok će osim stranaka koje će ući u vladu izbor Nebojše Stefanovića podržati i Savez Vojvođanskih Mađara.
XS
SM
MD
LG