Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Godišnjica je smrti Ejmi Vajnhaus


Tačno godinu dana prošlo je otkad se Ejmi Vajnhaus (Amy Winehouse) pridružila kobnom "Klubu 27" i šokirala svijet svojim odlaskom.

Nakon njezine smrti, baš kao i za vrijeme burnog života, pratile su je kontroverze, afere i brojni medijski napisi.

Prema podacima Official Charts Company, za godinu dana od Ejmine smrti prodato je 1,2 miliona kopija tri albuma - "Frank", "Back to Black" i "Lioness: Hidden Treasures", koji je objavljen posthumno, kao i 500.000 singlova.

Album "Back to black" je u mjesecu poslije njene smrti zabilježio je rekordnu prodaju i postao do tada najprodavaniji album u 21. vijeku.Treći album objavljen je u decembru, a u prvoj sedmici je prodato 194.000 kopija, naveo je list London evening standard.

U medijima se Ejmi za života najčešće pojavljivala praćena skandalima, svađama s paparacima, scenama drogiranja i opijanja, ludim provodima s Peteom Dohertyjem i bivšim suprugom Blakeom Fielderom-Civilom, ali posthumno smo saznali ponešto i o njezinim altruističkim crtama. Otac Mič tako je navodno upravljao njenom imovinom jer bi ona dijelila novac svakome ko bi je zatražio, a prema javljanjima brojnih medija prije smrti započela je proces posvajanja desetogodišnje djevojčice s Kariba koju je već zvala kćerkom.

Unatoč tome iz javne svijesti nisu mogli biti izbrisani porazni prizori sa posljednjg koncerta u Beogradu, kad je, padajući po pozornici od alkohola, bila prisiljena prekinuti nastup.

Današnji dan 2011. godine, imao je uvertiru mjesec ranije, kada je na londonskim ulicama ulovljena kako se opija baš prije prijavljivanje u kliniku za odvikavanje.
XS
SM
MD
LG