Dostupni linkovi

SPS: Kandidati Dejanović, Mrkonjić, Obradović i Krkobabić


Mandatar za sastav nove vlade i predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je u nedelju u Beogradu da je on kandidat za premijera i ministra unutrašnjih poslova u novoj vladi Srbije.

"Posle 12 godina, SPS će imati premijera Srbije. To nije politička pobeda, nego životni ispit da li znamo da radimo svoj posao i kako će nas narod na kraju mandata oceniti", rekao je Dačić na sednici Glavnog odbora SPS.

Dačić je kazao da kandidat SPS za ministra prosvete, nauke, i naučnog razvoja Žarko Obradović, za ministra saobraćaja Milutin Mrkonjić, a za ministra zdravlja Slavica Đukić-Dejanović.

SPS će za generalnog sekretara Vlade Srbije predložiti Veljka Odalovića, dok će lider partije Ujedinjenih penzionera Srbije i koalicioni partner SPS Jovan Krkobabić biti potpredsednik Vlade i ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike.

"Cilj će biti da Vlada funkcioniše kao tim i da svi odlučiju zajedno, bez obzira na političke razlike", rekao je Dačić.

Podsetio je da će, po koalicionom sporazumu, ciljevi Vlade biti zaštita nacionalnih i državnih interesa, nastavak evro-integracije Srbije, smanjenje deficita državnog budžeta i oštra finansijska disciplina, štednja u državnoj upravi, socijalna pravda, suzbijanje korupcije i kriminala.
XS
SM
MD
LG