Dostupni linkovi

Rijeka: Počeo osmi glazbeni festival Hartera


U bivšoj tvornici papira u Rijeci sinoć je počeo osmi glazbeni festival Hartera. Najveća zvijezda dana bio je Laurent Garnier i njegov LBS show,a uz njega su prve večeri nastupili i kanadski kvartet Azari & III, zagrebački Svadbas te na skrivenoj pozornici DJ Ogi i Mateo Klaić.

Do kraja festivala, 21. srpnja, nastupit će i islandski GusGus, Asian Dub Foundation Sound System, Gesaffelstein, Rambo Amadeus, Damir Avdić, Darkwood Dub, Dječaci i još dvadesetak izvođača.

Festival se održava na tri pozornice, glavnoj, potom rock i DJ pozornici te ovogodišnjoj novosti, skrivenoj pozornici.

Broj posjetitelja festivala se povećava iz godine u godinu. Osim Riječana i posjetitelja iz Hrvatske, mnogo je gostiju iz okolnih zemalja a sve je više onih iz udaljenijih europskih država poput Velike Britanije.

Prema glazbenom portalu Muzika.hr, ovaj festival je najbolji hrvatski glazbeni festival, a portal Virtual Festival ga je ubrojio među najboljih 10 malih festivala u Europi. U dosadašnjih sedam izdanja festival je okupio 200-tinjak veoma raznovrsnih izvođača iz regije i svijeta te više od 35.000 gledatelja.

Hartera je lokalni naziv za propalu tvornicu papira, najstariju tvornicu cigaretnog papira u Europi. Smještena je u kanjonu Rječine, na udaljenosti od samo 10 minuta hoda od najužeg središta grada. Izdvojen položaj omogućuje organiziranje ovakvih manifestacija, a da se ne remeti mir tijekom noći.
XS
SM
MD
LG