Dostupni linkovi

Tijanić ostaje na čelu RTS


Jedno od predizbornih obećanja lidera SNS da će smeniti Aleksandra Tijanića, direktora RTS, najverovatnije neće biti ispunjeno, piše Blic.

Aleksandar Vučić, v.d. predsednika SNS, dogovorio se sa Tijanićem da do kraja mandata ostane na funkciji direktora javnog servisa, navodi Blic.

Sam Tijanić nije želeo ni da je potvrdi ni da je demantuje. On u izjavi za list kaže da će verovatno poslednji saznati da li će biti smenjen ili ne i to iz medija.

"Mandat mi traje još godinu i po dana. O meni odlučuje Upravni odbor RTS, a o njegovoj sudbini Republička radiodifuzna agencija. Treba pitati RRA da li postoje inicijative za moju ili smenu članova UO", navodi Tijanić.

U SNS takođe nisu hteli da komentarišu da li je dogovoreno da na čelu RTS ostane aktuelni direktor.

Tijanić je na funkciju direktora nacionalne televizije došao 2004, za vreme vlade Vojislava Koštunice. Posle izbora 2008, pričalo se da će s formiranjem nove vlade biti postavljen i novi direktor RTS, ali to se nije dogodilo. Iako je najavljivao da neće ponovo konkurisati za prvog čoveka RTS, ponovo je izabran na tu funkciju 2010. godine.
XS
SM
MD
LG