Dostupni linkovi

I NUNS osudio napad na Olju Bećković


Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je u utorak izjavu lidera Nove Srbije Velimira Ilića o novinarki B92 Olji Bećković i zatražilo od buduće vlade Srbije da ne dozvoli "uništavanje novinara".

"Ocene ministarskog kandidata i namera prevaspitavanja novinara koji nisu po njegovom ukusu, najbolji su dokaz da takav čovek ne sme biti u prilici da donosi značajne odluke u ime građana", piše u saopštenju NUNS.

NUNS zahteva od budućeg premijera i funkcionera koji će formirati novu vladu da ne dozvole ponavljanje istorije u kojoj je, kako se navodi, "uništavanje novinara omiljena zabava moćnika".

"Ilić se već više puta oprobao u šikaniranju, verbalnom i fizičkom napadanju na novinare, bez posledica po političku karijeru, i vreme je da se tome stane na put", ukazuje se u saopštenju NUNS.

Na u utorak održanoj konferenciji za novinare Ilić je ocenio da se protiv njega vodi medijska kampanja, a među odgovornima za to pomenuo je Olju Bećković za koju je kazao da bi ju je trebalo "pravno prevaspitati".
XS
SM
MD
LG