Dostupni linkovi

Nikolić pozvan na samit Nesvrstanih


Specijalni izaslanik iranskog predsednika Ali Asgar Hadži uručio je predsjedniku Tomislavu Nikoliću poziv za samit šefova država Pokreta nesvrstanih u Teheranu.

Hadži je dodao da je sa zvaničnicima Srbije imao sadržajne i konstruktivne razgovore od interesa za obje države.

U izjavi Tanjugu, Hadži, koji prvi put boravi u Beogradu, rekao je da je najveći dio razgovora sa sagovornicima u Srbiji bio posvećen Pokretu nesvrstanih i predstojećem samitu, i da su on i Nikolić iznijeli slične stavove.

Prema njegovim riječima, saglasili su se da ta organizacija treba da odigra važnu ulogu u okolnostima kada se u međunarodnoj zajednici odvijaju važni događaji.

Iran će u avgustu preuzeti predsjedavanje Pokretom nesvrstanih.

"Pokret mora da odigra svoju ulogu u ovako važnim događajima. Pitanja međunarodnog mira i stabilnosti su veoma važne teme i ova organizacija, druga po veličini posle UN, mora da ima značajnu ulogu", smatra Hadži.

Hadži, koji obavlja funkciju zamjenika šefa diplomatije je sa Nikolićem razgovarao i o sveukupnom razvoju odnosa dve države.

"Saglasili smo se da obje strane imaju potencijale za saradnju i izrazili smo nadu da će saradnja, nakon formiranja nove vlade, biti nastavljena", rekao je Hadži.
XS
SM
MD
LG