Dostupni linkovi

Velja Ilić napada B92 i novinarku Olju Bećković


Lider Nove Srbije Velimir Ilić danas je na konfereniciji za novinare ponovo napao medije, B92 i autorku i voditeljku emisije Utisak nedelje Olju Bećković.

Velimir Ilić koji očekuje da će ponovo biti ministar u Vladi Srbije, tvrdi da se protiv njega vodi medijska kampanja, a među odgovornima za to pomenuo je novinarku Olju Bećković za koju je kazao da bi je trebalo "pravno prevaspitati".

"Vi znate da se ovih dana vodi jedna izuzetna velika hajka u Srbiji protiv mene, medijska hajka i na sve druge moguće načine i da to stvarno nije dobro. I to su isti oni koju su vodili hajku godinama, oni i dalje nastavljaju nešto da pričaju. Stvarno ne razumijem neke ljude koji hoće da oni prave vladu, hoće oni da odlučuju, hoće oni u ime birača i glasača da daju svoj sud, svoje mišljenje i tako dalje. Ja više ne razumijem gospođu Olju Bećković, šta više ona hoće od mene, da li je ona normalna, da li je ona zdrva i molim odgovrne ljude na B92 da je pošalju na analizu", rekao je Velimir Ilić na konferenciji za novinare u sedištvu svoje stranke.

Velimir Ilić je i ranije, dok je bio ministar za kapitalne investicije i infrastrukturu, često javno napadao B92 , navodi ovaj mediji , dodajući da se nije libio da novinare naše medijske kuće proziva neprimjerenim uvredama.

I prije nego što je postao ministar, a nakon petooktobarskih promjena Velimir Ilić je davao nepristojne izjave o Olji Bećković i B92.

Poznat je i slučaj napada na novosadskog novinara Vladimira Ješića koga je u sred intervjua šutnuo nogom. Prije dva mjeseca okončan je sudski postupak povodom ovog napada, a sud je Velimiru Iliću naložio da oštećenom novinaru Ješiću plati kaznu od 1.380.000 dinara.
XS
SM
MD
LG