Dostupni linkovi

Pajtić demantuje Dačićevu izjavu da DS opstruira novu Vladu Srbije


Mandatar vlade Srbije Ivica Dačić kaže da se na veštački način stvara mišljenje da autonomiju Vojvodine ugrožava vlada koja nije formirana.

Dačić je naglasio da ako je i napravljen problem oko autonomije Vojvodine - napravila ga je vlada Demokratske stranke.

Odluka Ustavnog suda i dalje je kost u grlu političarima u Vojvodini. Dačić je morao žustro da brani stav da nema potrebe da se internacionalizuje pitanje autonomije.

Istovremeno, on je uperio prstom u svoje dojučerašnje saborce. i poručio im da je neophodno tražiti rešenja, a ne politizovati takva pitanja.

Odgovor Demokratske stranke dobio je gotovo momentalno i to od predsednika Vlade Vojvodine i potpredsednika DS Bojana Pajtića.

"Ta odluka najveće probleme nanosi upravo DS-u čiji kadrovi vode pokrajinsku vladu i druge institucije. Svakom ko iole prati političku scenu u Srbiji je jasno da odluka Ustavnog suda nikako nije mogla biti u interesu DS-a. Naprotiv, to je toliko jasno da čak nije potrebno posebno ni dodatno obrazloženje", kaže Pajtić.

Oglasili su se i u DSS-u. Slobodan Samardžić, potpredsednik DSS, smatra da nema mesta za internacionalizaciju i da ta najava LSV Nenada Čanka predstavlja neurotičan stav onih koji su izgubili.

Odluka kojom se 22 odredbe o nadležnostima Pokrajine proglašavaju neustavnim stupila je juče na snagu. Među njima su i one da je Novi Sad glavni grad Pokrajine, kao i da Vojvodina može osnivati svoje predstavništvo u Briselu.
XS
SM
MD
LG