Dostupni linkovi

Bivši direktor Medicinske elektronike osuđen zbog davanja zemljišta Radišiću


Posebno odjeljenje Okružnog suda u Banjaluci osudilo je bivšeg generalnog direktora banjalučkog preduzeća "Medicinska elektronika" Ratka Stamenića na šest mjeseci zatvora zbog zloupotrebe ovlašćenja u slučaju dodjele 900 metara kvadratnih gradskog građevinskog zemljišta firmi "Grand trejd", u vlasništvu Mile Radišića.

Bivši predsjednik Upravnog odbora "Medicinske elektronike" Zoran Blaženović osuđen je na tri mjeseca zatvora, pišu današnje “Nezavisne novine”.

Sudija Vesna Stanković Ćosović u obrazloženju presude navela je da je Specijalno tužilaštvo Republike Srpske tokom suđenja dokazalo navode optužnice, odnosno da je Stamenić 2006. godine zloupotrijebio ovlašćenja direktora "Medicinske elektronike" i Radišićevoj firmi "Grand trejd" ustupio gradsko građevinsko zemljište, čime je Srpsku oštetio za blizu 250.000 maraka.

Prema optužnici Specijalnog tužilaštva, Stamenić nije smio raspolagati zemljištem koje je bilo gradsko, a sporno zemljište je dodijelio i bez znanja članova Upravnog odbora "Medicinske elektronike".

Blaženović je proglašen krivim jer je dao saglasnost Upravnog odbora za dodjelu tog zemljišta, iako za to nije imao saglasnost članova Upravnog odbora.

Stamenić je bio direktor "Medicinske elektronike" od 1992. do 28. jula 2008. godine, a na kraju svog mandata našao se na udaru radnika koji su ga prozivali da uništava preduzeće čiji je bio direktor.
XS
SM
MD
LG