Dostupni linkovi

Udruge traže referendum o golfu u Dubrovniku


Neumorni u svojoj borbi, udruge Srđ je naš i Pravo na grad odabrale su lukobran Kaše kao, kako kažu, posljednju crtu obrane grada. S ovog mjesta poslale su S.O.S. za Dubrovnik, odnosno upozoravaju na štetnost projekta koji predviđa gradnju golfskog igrališta s apartmanima i vilama na Srđu.

Šest je godina proteklo od začetka projekta golfa na Srđu, na njemu se ništa nije uvelike promijenilo, a u gradu već šest godina traju rasprave o tom projektu. I to ne zbog golfa, nego zbog toga što se pod krinkom izgradnje golf igrališta, smatraju udruge, planira apartmavizacija poviše Grada.

Zato udruge traže referendum, koji je gradonačelnik prije izborne pobjede obećao, ali sve je ostalo samo na tome.

Agencija GFK provela je istraživanje u kojem se čak 63 posto ispitanih Dubrovčana protivi izgradnji na Srđu. Uz to ih 77 posto smatra da gradonačelnik Vlahušić treba raspisati referendum o tom pitanju.

Uložit ćemo napore i šireg kruga organizacija civilnog društva da se ovakav projekt dovede na razinu kvalitetne javne rasprave i očitovanja građana o njemu, kaže Teodor Celakoski iz udruge Pravo na grad.

Javna rasprava održat će se u špici sezone, u kolovozu. Nakon toga trebali bi se odrediti uvjeti projekta kroz urbanistički plan uređenja.
XS
SM
MD
LG