Dostupni linkovi

DORH podigao optužnicu protiv Debeljaka


Vlada je prije mjesec dana odlučila da će Brodosplit prodati samoborskoj tvrtki DIV. No, protiv vlasnika Tomislava Debeljaka Državno je odvjetništvo podignulo optužnicu. Navodno je državu oštetio za 3 i pol milijuna kuna.

Optužnicu protiv Debeljaka podignulo je Općinsko državno odvjetništvo u Kninu, na temelju kaznene prijave koju je protiv njega policija podnijela još početkom studenoga prošle godine. Prijava nije vezana uz DIV nego uz 'tvrtku kćer' Proizvodno trgovački centar Krka Knin, čiji je vlasnik i direktor prema podacima iz sudskog registra upravo Debeljak.

Okrivljenika se tereti da je od 31. siječnja 2007. do kraja 2009. kao vlasnik i direktor pravne osobe iz Knina, za dio mjesečne plaće naredio računovodstvu tvrtke da se isplate u dokumentaciji neistinito evidentiraju na konto karticama kao troškovi terenskog rada, a ne plaća. Time je želio izbjeći plaćanje poreza i doprinosa, čime je oštetio državni proračun za više od 3 i pol milijuna kuna.Vijest o kaznenoj prijavi tada je poprilično uznemirila Debeljaka koji je tvrdio da sve to ima veze s njegovom namjerom da preuzme Brodosplit. Tvrdio je kako je u njegovu poslovanju »sve čisto i ne boji se ničega«.

U međuvremenu Vlada je sredinom lipnja odlučila prodati Brodosplit Debeljaku, a na sljedećoj sjednici trebala bi razmotriti i konačnu verziju kupoprodajnog ugovora.
XS
SM
MD
LG