Dostupni linkovi

Lagumdžija: Na potezu nova vlast u Srbiji


Novoformirana vlast u Srbiji je na potezu kada je reč o odnosu te zemlje prema BiH i kako god oni "odigraju" mi ćemo činiti isto, izjavio je ministar inostranih poslova BiH Zlatko Lagumdžija.


"Treba sačekati i videti hoće li ono što govore biti i politika koju će provoditi. Sudeći prema prvim signalima, ni Tomislav Nikolić ni Ivica Dačić neće voditi politiku koju su zagovarali u izbornoj trci", rekao je Lagumdžija za "Večernji list".

On smatra da će nova vlast u Srbiji "biti mnogo razumnija i da će poštovati odnose u regionu".

"U tom slučaju u BiH će imati partnera za rešavanje svih sporova i između država u regionu, a BiH će s druge strane poštovati izbornu volju naroda Srbije i u slučaju Nikolića i vlade koncentrisane oko Dačićevih socijalista", naveo je Lagumdžija.

On smatra da otvorena pitanja sa Hrvatskom, koja se odnose na probleme granice na moru, korištenje luke Ploče, prolaz kroz Neum i imovinske odnose, mogu biti rešena za 24 časa što se tiče BiH.

"Proces deblokiranja spornih pitanja je počeo i mogao bi biti okončan krajem 2012. ili početkom naredne godine", rekao je Lagumdžija.
XS
SM
MD
LG