Dostupni linkovi

Dačić: Na kraju mandata očekujem pozitivnu ocenu naroda


Mandatar Ivica Dačić izjavio je u petak uveče da očekuje da će nova vlada na kraju mandata od naroda dobiti pozitivnu ocenu i da će to biti suštinska razlika u odnosu na prethodnu vladu.

"Do sada smo imali vlade u kojima se svako sa svakim dogovarao... Ovo je sada prilika da Srbija ima novu šansu, a da li ćemo je iskoristiti, to je na nama", rekao je Dačić gostujući na Radio-televiziji Srbije.

Dačić je kazao da ne želi da dokazuje da će biti "jak premijer" tako što će imati većinu da izglasa svoje odluke i da neće potpisati nijednu odluku dok se pre toga ne raspravi da li je ona pravedna za narod.

"Treba da se uspostave zakoni koji će sprečiti finansijske i druge špekulacije. Novac, kapital i bogatstvo moraju da budu u funkciji društva, a ne pojedinca", ocenio je Dačić.

Dačić je rekao da je Srpska napredna stranka (SNS) imala konkretne predloge kada je reč o podeli resora i da nisu previše pažnje posvetili broju poslanika u parlamentu. On je kazao da će se o podeli resora razgovarati više kada se vršilac dužnosti predsednika SNS Aleksandar Vučić vrati iz Amerike.

Komentarišući odluku Ustavnog suda Srbije o nadležnosti Vojvodine Dačić je rekao da "vlast u Vojvodini ne bi trebalo veštački da pravi razmimoilaženje s vladom koja će tek biti formirana". Dačić je rekao da odluka Ustavnog suda nije doneta sada, već da je sada samo saopštena.

Govoreći o Kosovu, Dačić je rekao da je neophodno da se implementiraju svi postignuti dogovori Beograda i Prištine i da je potrebno da se stvore odnosi "kako bi život mogao normalno da funkcioni'e". "Moramo da nađemo zajednički imenitelj", kazao je Dačić i dodao da pregovori o Kosovu moraju da se podignu na "politički nivo".
XS
SM
MD
LG