Dostupni linkovi

Vučić: Pred Srbijom težak put


Vršilac dužnosti predsednika SNS-a Aleksandar Vučić ocenio je, nakon susreta u Stejt departmentu, da je pred Srbijom težak put i mukotrpan posao. On je dodao da će nova vlada morati da bude spremna da uradi mnogo toga što nije popularno.

On je dopisniku Tanjuga, posle razgovora sa američkim zvaničnicima, rekao da je za Srbiju važno da ide evropskim putem i da će u tome imati podršku Sjedinjenih Američkih Država.

"Sprovešćemo najžešću borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i ubeđen sam da ćemo i u tome imati podršku Amerike", kazao je Vučić.

Lider naprednjaka je dodao da je bilo reči o Kosovu, i da po tom pitanju Srbiju čeka težak put.

"Tražio sam od naših sagovornika da se vidi kako i na koji način kroz investicije, a ne donacije koje bi se odmah potrošile, počne dugoročno rešavanje problema nezaposlenosti", istakao je Vučić.

On je ocenio da će se Srbija teško izvući iz krize ako nova vlast sve to ne uradi.

Vučić je dodao da ipak misli da od stalnog "odlaganja i kukumavčenja" narod u Srbiji nema ništa i da zato probleme treba rešavati što pre.

Lider SNS je rekao da je sa zvaničnicima Stejt departmenta u Kancelariji za Evropu i Evroaziju Tinom Kajdanou i šefom odseka za Balkan Dejvidom Bergerom razgovarao i o odnosima dve zemlje, ekonomskom napretku Srbije i borbi protiv korupcije.
XS
SM
MD
LG